top of page

7. HERAANLEG ONZE-LIEVE-VROUWESTRAAT

Beste lezer,


Hier nog eens een stand van zaken van de werken in de Onze-Lieve-Vrouwestraat.

De aannemer heeft genoten van een zonnig bouwverlof. Sinds begin deze week heeft hij de werken weer opgenomen.Wat is er gebeurd?

Alle modules (zitelementen en bloembakken) zijn intussen geplaatst. In de plantenbakken, die al gevuld waren met aarde, groeide het onkruid al weelderig. Hier heeft de aannemer begin deze week al onmiddellijk ingegrepen.

De voetpaden waren voor het bouwverlof zo goed als klaar. Heel wat shoppers en wandelaars hebben deze al kunnen testen.Wat gebeurt er nu?

Zoals gezegd werd er, na het verlof, onmiddellijk begonnen met het bestraten van de rijbaan. Ook het leggen van het laatste stukje voetpad is weer opgenomen. Over een tweetal weken zouden zowel alle voetpaden als de rijbaan volledig gelegd zijn.

Dit natuurlijk als het weer het toelaat. Want in deze snikhete temperaturen is het meer dan hard labeur voor de straatleggers.

("Courage jongens, en vergeet niet voldoende water te drinken!" )


Ook aan de Vijfhoek is men terug bezig. Het asfalt is uitgebroken, rioleringswerken worden definitief afgesteld zodat dit kruispunt in fundering kan worden gelegd. Als de straat volledig klaar is, begint men aan de bestrating van het kruispunt in natuursteen. Nadien moet ditalles nog drie weken uitharden vooraleer er weer gemotoriseerd verkeer over mag.


Zoals eerder afgesproken blijft elke handelszaak, elk pand, toegankelijk. Lukt het niet iets binnen of buiten te dragen, of heb je gewoon even hulp nodig, vraag het aan een van de mannen. Zij helpen je graag.


Mobiliteit

 • Alles wordt al toegankelijker. De mooie brede voetpaden kunnen ten volle gebruikt worden te voet of met de fiets aan de hand.

 • Een aangelegde rijbaan maakt het oversteken van de ene kant van de straat naar de overkant wat makkelijker.

 • De Vijfhoek is vanaf 2 augustus weer afgesloten voor verkeer.

  • Er wordt weer een omleiding ingelegd.

  • De Bruul blijft bereikbaar via de Lange Schipstraat. Leveringen kunnen gewoon blijven gebeuren.

  • In tegenstelling met de eerste fase, wordt (op algemene vraag) de Lange Schipstraat dubbelrichting zodra de Vijfhoek wordt afgesloten. Bewoners en garagehouders hebben dus de keuze hoe ze de straat verlaten.


 • Je kan weer rustiger kuieren door de winkelstraat Bruul.

 • Aan het uiteinde van de werfzone, zijn extra fietsenstallingen geplaatst.

 • Alles blijft te voet en met de fiets aan de hand, bereikbaar.

De handelaars in de Onze-Lieve-Vrouwestraat worden weer wat beter bereikbaar. Ze heten je van harte welkom!

Aandacht!

 • Voor laden en lossen maak je gebruik van de daarvoor bestemde zones tegenover de kerk en in het begin van de Oude Brusselsestraat.

 • Vuilniszakken breng je naar een ophaalpunt. Hou je aan de voorschriften en tijdstippen van de ophaling aan je deur. Zo voorkom je een boete voor sluikstort en voorkom je geuroverlast voor de omwonenden van het ophaalpunt bij warme dagen.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page