top of page

1. HERAANLEG ONZE-LIEVE-VROUWESTRAAT

Bijgewerkt op: 30 jun. 2022

De aannemer is begonnen op de Vijfhoek. Precies op 28 februari!
Beste lezer,


Je hebt het vast gehoord, gelezen of gezien...de eerste schop is gezet.

De aannemer is begonnen op de Vijfhoek. Precies op 28 februari!


Dit beeld van de Onze-Lieve-Vrouwestraat gaat er over enkele maanden helemaal anders uitzien.

Wat is er gebeurd? Wat zie je gebeuren?

  • Maandagochtend is de Vijfhoek afgezet met hekken zodat voetgangers op een veilige manier het kruispunt kunnen passeren.

  • Er werden al twee inspectieputten geplaatst. Om deze te kunnen plaatsen werd gebruik gemaakt van een beschoeiing. Deze metalen wanden vermijden dat de arbeiders, die in de sleuf aan het werk zijn, onder grond bedolven kunnen worden.

  • Vandaag werd de bemaling geplaatst. Dit zijn pompen die het grondwater zeer plaatselijk wegpompen zodat de aannemer droog kan werken. Deze pompen voldoen aan de voorgeschreven geluidsnormen.

  • Daarna wordt er vanop de Vijfhoek een sleuf gegraven, over het pleintje, richting Dijle. Hierin wordt een buis gelegd voor de overloop van het regenwaterriool dat we nieuw plaatsen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat.

  • In de Onze-Lieve-Vrouwestraat, tussen huisnummers 82 en 118, voert Pidpa nog aanpassingswerken van het waternet uit. Dit in functie van de rioleringswerken. Deze werken duren nog enkele weken.

Mobiliteit

  • Om de drukte in de Bruul wat onder controle te houden, maken we de Lange Schipstraat, enkel op zaterdag, dubbelrichting.

  • In de week van 21 maart wordt de doorgang op de vesten, ter hoogte van het Raghenoplein, waar de Hanswijkstraat overgaat in de Leuvensesteenweg, een klein stukje onderbroken. Je kan hier voorbij via een korte omleiding over de Hendrik Speecqvest.
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page